Rusmidler / Doping / Værd at vide om steroider

Værd at vide om steroider

Om steroider

Nogle vil gerne være store. Og med lidt hjælp fra steroider er der meget at vinde, meget hurtigt og meget let. Sådan er det faktisk. I starten.

Men det paradoksale ved steroider er, at det man inderst inde gerne ville have til at vokse, ender med at blive mindre og mindre.

Steroidmisbrugets 3 faser

FRISTENDE [1. Fase]

Den første og den anden kur føles godt. Det kan godt være, der følger lidt bumser med, man får lidt svært ved at sove, og måske får man runde kinder af al den væske steroiderne binder i kroppen.

Men musklerne bliver større, man kan træne tungere og i længere tid af gangen, og der kommer hurtigt flere kilo på kroppen. Psykisk er man ovenpå. Man har overskud, energi, masser af træningsmotivation og ”pump” i musklerne. Og så er der al den opmærksomhed, man får fra de andre i centret. Og måske oven i købet fra pigerne. Både musklerne og selvtilliden vokser, og det giver en god følelse i maven.

FARLIG [2. Fase]

Efter de første effektive kure er man nu både større og stærkere. Men når man tilfører kroppen store mængder syntetisk testosteron over lang tid, så påvirker det også de indre organer og især hjernen. Lunten kan pludselig være meget kort, også selvom det kun er en ligegyldig bagatel. Og det er overraskende, hvordan man mister kontrollen.

Imellem kurene er energien til at træne ikke den samme, og væsken bliver ikke længere bundet i kroppen. Derfor er det svært at holde på de nye kilo. Selvom man træner og spiser, som man plejer, kan kroppen ikke danne muskler som før. Man har ikke så meget lyst til sex, og det kan være svært at få erektion, når testosteronniveauet er i bund.

Når kroppen svinder ind i pauserne, svinder selvtilliden også, og man kan blive angst og depressiv. Derfor er det svært at holde de lange pauser, som anbefales. Og endnu sværere helt at holde sig fra steroiderne, og lade det blive ved "bare den ene kur". Har man først set og mærket, hvad steroiderne kan gøre, så vil mere have mere.

FATAL [3. Fase]

Man kan blive så vant til at have en stor krop, at tanken om, at man kan tabe nogle af kiloene i en pause fra steroiderne, er helt uoverskuelig. Og så er man afhængig. Ikke nødvendigvis af steroiderne, men af en stor krop som kun eksisterer med hjælp fra steroider. Forbruget bliver større, og man har brug for flere og flere præparater – udover steroiderne er der nu også de smertestillende, sovepillerne, de vanddrivende, viagraen og alt det andet, der skal til, for at holde både krop og sjæl i gang.

Kroppen kan ikke undgå at blive påvirket af at få tilført syntetisk hormon gennem længere tid. Faktisk er de værste bivirkninger dem, man ikke kan se. Både leveren, nyrerne og hjertet er kraftigt belastet, og psyken er tyndslidt.

Selvom kroppen bliver større, bliver selvværdet det ikke. Steroider medfører kun større muskler – ikke en stærkere psyke. Tværtimod. Det er sværere at være sammen med andre mennesker. Dels fordi man skal passe sin diæt, sin søvn, sine stik og sin træning; dels fordi depression, jalousi og angst nu også er blevet en del af hverdagen.

 

DET KAN DU OGSÅ FÅ:

 

Akne - bumser og bylder Akne

Strækmærker
Store bumser på især ryg, skuldre og bryst er en almindelig bivirkning ved brug af steroider

En hurtig og voldsom vægtøgning kan give strækmærker på især arme, bryst, lår og ryg. Strækmærker forsvinder ikke igen.

Gynækomasti – bryster – bitch tits Gynækomasti

En del af testosteronet hos mænd omdannes til østrogen. Hvis man øger koncentrationen af testosteron i kroppen med steroider, kan det betyde, at man udvikler bryster (også kendt som bitch tits og tævepatter). Brysterne kan kun fjernes ved operation.

 

Små testikler, sterilitet og problemer med rejsning

Testikler

Når man tilfører mandekroppen store mængder kunstigt testosteron, kan hypofysen ikke skelne kroppens eget hormon fra det, der bliver kunstigt tilført. Derfor får testiklerne besked om, at niveauet af hormon i kroppen er højt nok, og at kroppen derfor ikke behøver at producere mere selv. Når man stopper med at tage steroider, falder hormonniveauet derfor drastisk, og et lavt testosteronniveau kan betyde, at man både mister lysten til sex og evnen til at få rejsning.

Leverskader

Steroider kan også give cyster på leveren og medføre skrumpelever og leverkræft.

Øget risiko for forstørret hjerte Hjerte

Steroider kan medføre at hjertet bliver forstørret, og det kan resultere i hjertestop. Til venste ses et raskt hjerte og til højre ses et hjerte med forstørret venstre kammer og mellemvæg.

Øvrige skader på hjertet

Brug af steroider kan medføre, at blodårerne kalker til, og det øger risikoen for blodpropper og hjertestop. Man kan desuden opleve kramper/sammentrækninger i hjertets blodårer og skader på hjertemusklen, som kan forårsage celledød, bindevævsdannelse og væskeansamlinger

Kort lunte og aggression som er svær at kontrollere

Kort lunte og aggression er en almindelig kendt bivirkning ved brug af steroider. Især i kombination med alkohol og andre stoffer kan steroider medføre voldsomme raseriudbrud – såkaldt ”roid rage”, hvor den enkelte helt mister kontrollen over sig selv og sine handlinger.

Depressioner og psykoser

Nogle steroidbrugere får store psykiske problemer, f.eks. angstanfald, depressioner og paranoia.

Teksten er lånt fra www.steroids.dk se meget mere på deres side klik her

Dopinglinien kan kontaktes på 70257112