Condomeriet / Seksuelt overførte sygdomme / Mycoplasma genitalium

Mycoplasma genitalium

Fakta
Mycoplasma genitalium er en seksuelt overført bakteriel infektion
Symptomerne ved M. genitalium er de samme som for klamydia= svie ved vandladning og øget udflåd
Behandlingen af M. genitalium er antibiotika, i længere tid end ved klamydia
Det er vigtigt med partneropsporing, hvis man har fået påvist infektion med bakterien
Bakterien Mycoplasma genitalium blev isoleret første gang i 1980. Vores viden om denne bakterie, de gener og sygdomme den kan føre til, er foreløbig begrænset. Det ser imidlertid ud til, at M. genitalium er en vigtig årsag til urinrørskatar (uretritis) hos både mænd og kvinder.
Du behøver ikke have symptomer.
M. genitalium blev fundet hos 10-45 % af mænd med uretritis, hvor man ikke kunne påvise gonoré eller klamydia. Hos kvinder mangler der sikre tal om forekomst.

Mycoplasmabakterierne adskiller sig også fra andre bakterier ved, at de mangler en cellevæg. Dette gør, at der er mange antibiotika, som ikke virker på dem fx penicillin.

Bakterien ser ud til at overføres seksuelt lige så let som klamydia, og den regnes i dag som årsag til seksuelt smitsom infektion, men mange antibiotika virker ikke, eks. penicillin.

Symptomerne på Mycoplasma genitaliumer:
Hos mænd kan infektion med M. genitalium forårsage uretritissymptomer, det vil sige svie ved vandladning og udflåd. Bakterien kan også give kronisk eller tilbagevendende urinrørskatar. Det er foreløbig uklart, i hvilket omfang M. genitalium er årsag til komplikationer som betændelse i bitestiklen ( epididymitis), betændelse i blærehalskirtlen (prostatitis) eller ledbetændelse ( reaktiv artritis).

Hos kvinder er M. genitalium påvist ved urinrørskatar og livmoderhalsbetændelse ( cervicitis). Generne hos kvinder er svie ved vandladning, og ofte mere udflåd fra skeden end vanligt.

Man har også set, at bakterien kan føre til infektion i livmoder og æggeledere.

Du skal være opmærksom på:
Svie ved vandladning og udflåd, særligt hvis infektion med Klamydia er udelukket.