Ung / Det er helt normalt / Hvad vil du være?

Hvad vil du være?

Du kan blive lige hvad du vil….Sådan får man tit at vide, men hvad skal man vælge. Det er som at stå foran bagerens vindue med tusindvis af kager, hvilken en skal man vælge.

Mange unge bliver frustreret over det at skulle vælge uddannelse, helt fra 6. klasse er de blevet bombarderet med elevplaner og ”hvad vil du være når du bliver stor?”.

Det er helt naturligt, hvis du er i tvivl, og ikke ved hvad du vil med dit liv. Det skal nok komme. Måske kan du starte med at finde ud af, om det skal være noget med menneske kontakt, kontor, butik, håndværk eller andet. Med andre ord, hvor ligger dine interesser. Så kan du vælge ungdomsuddannelse ud fra det. Finder du så ud af senere, at det slet ikke skulle være det, så er den viden jo ikke spildt, viden er aldrig spildt. Man kan sagtens vælge om. Selvfølgelig skal det ikke blive til en zapper dille, hvor man lige prøver et år på 7 forskellige uddannelser, bare fordi der lige var noget der var lidt kedelig.

Det er hårdt arbejde at få en uddannelse, der er noget, som er sjovt, interessant og spændende, men der er også noget, som kan være kedelig, trivielt og måske kan der være elementer, du ikke kan se meningen med. Men sådan er det, en uddannelse er bygget op af mange elementer for mange mennesker, ikke kun for dig.